Káva PERU EL PALTO 200g

Nákupom tovaru za 59,- EUR získate ZADARMO darček k objednávke.

DOPRAVA ZADARMO ! Nákupom tovaru za 39,- EUR získate dopravu zadarmo.
Kód produktu: EsprPeruElPal200g
Dostupnosť: Skladom
6.90 € 10.40 €
Bez DPH: 5.75 €

Výborná káva z oblasti pohoria Ánd. Ideálna pre prípravu espressa.


Chuť a špecifikácia:V chuti dominujú sládké a čokoládové tóny s podtónom kakaa a čokolády.


Stupeň praženia :



Čítať viac...
Charakteristika kávy
Ovocnosť
Sladkosť
Horkosť
Telo
Dochuť
Chuťový Profil
Kakao
Trstinový cukor
Pomaranče
Balenie : 200g
Pôvod : Peru
Zmes : Arabica 100%

V chuti dominujú sládké a čokoládové tóny s podtónom kakaa a čokolády.

Peru leží na západnom pobreží Južnej Ameriky. Podnebie krajiny je veľmi rozmanité a môžeme tu nájsť tropické podnebie vo východnej nížine a púšť na západe krajiny pozdĺž pobrežia. Z hľadiska kávy je ale najdôležitejšia oblasť pohoria Ánd. Práve na východných svahoch tohoto pohoria sa pestujú kávovníky.

V Peru sa pestuje výlučne len Arabika, a to hlavne odrody Typica a Caturra. Až 95 % kávy je od drobných farmárov, ktorí vlastnia len 2 – 3 ha pôdy. Väčšinou sa jedná o farmárske rodiny s dlhou tradíciou pestovania kávovníkov. Keďže sa jedná o drobných farmárov, tak svoje dokonale červené čerešne odovzdávajú do spracovateľskej stanice, ktorá od nich čerešne vykupuje za férové ceny. Spracovateľská stanica Juan Marco El Palto, z ktorej máme túto kávu, obdržala už rôzne certifikácie a ich dlhodobým cieľom je pravideľne sa účastniť v Cup of Excellence a získavať popredné umiestnenia.100 % Arabika

Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu

CHARAKTERISTIKA KÁVY

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

CHUŤOVÝ PROFIL

CHUŤ KÁVY

Telo kávy je mohutné a silné. V chuti dominujú sládké a čokoládové tóny s podtónom kakaa. Duchuť je mierna acídna a horká, pripomínajúca kôru pomaranču a grapefruitu.

PÔVOD KÁVY

Kávovníky odrody Caturra, Typica a Catimor sa pestujú v Peruánskych Andách, v regióne El Palto, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1300 – 1800 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!